top of page

Om Annas Angora

 

Annas Angora er et registrert enkeltpersonsforetak, som eies og drives av Vigdis Garder. Vi har i tillegg to ansatte i deltidsstillinger som hovedsaklig jobber med å stelle for kaninene på Heirønningen, men som også enkelte dager er å treffe i butikken i Tønsberg. 

Annas Angora er Norges største oppdretter av angorakaniner. Medlem av Norsk Kaninavlsforbund. 

Vi presiserer at ALL angora som brukes i vårt garn og våre produkter, kommer fra våre egne kaniner. Vi er vår egen råvareleverandør, og kan derfor garantere at dyrevelferd alltid er i fokus. Alle kaninene klippes med håndsaks fire ganger i året. 

MOV_4685_000007.jpg
DSC_0277.JPG

Butikken

Velkommen til vårt butikkutsalg i Øvre Langgate 63 i Tønsberg. Vi holder til i en koselig gammel stall i bakgården. 

Her finner du selvfølgelig først og fremst spennende garn. 

For den som ikke strikker selv, tilbyr vi også ferdig strikkede produkter i vårt eget garn, som f. eks luer, halser, skjerf, sjal, pulsvarmere, votter og sokker i ulike størrelser samt jakker og gensere til baby og barn - alt godt egnet som unike gaver. 

Småplagg strikkes på bestilling.

Vi fører også enkelte andre gaveartikler, som f. eks perlearmbånd, kaffekopper med morsomme tekster og gavekort. 

Tilbehør som knapper, sløyfebånd, strikkepinner, forsterkningsgarn og dusker har vi også. 

Det er mulig å slå seg ned for en kopp kaffe og en garnprat, strikketips eller - veiledning. Rokken har fast plass i butikken, og vi demonstrerer karding og spinning.

 

Åpningstider tirsdag - fredag 11-17, lørdag 11-16. Har du problemer med å rekke innom, kan utvidede åpningstider arrangeres etter nærmere avtale. 

IMG_20150513_143423_edited.jpg
IMG_20150513_143245.jpg

Heirønningen

Kaninene bor på den idylliske husmannsplassen Heirønningen i Kodal utenfor Sandefjord Hvis du har lyst til å se hvordan de har det, er du velkommen på besøk!

Angorakaniner er rolige dyr som liker å bli kost med, og du kan få hjelpe til å mate dem. Det er alltid noen som er klare for et besøk hos frisøren, så du kan få se hvordan de klippes og hvordan fiberen kardes og spinnes til garn.

Et helt spesielt gavekort kan være å gi bort et besøk på Heirønningen. La den du vil overraske velge seg ut en kanin, få være med på klippingen og så få ferdig garn fra akkurat denne kaninen hjem i posten. Vi kan servere lunsj eller kaffe med ureiste råvarer. Overnatting mulig. 

Spesielle arrangementer som f. eks spinnekurs, plantefarging av garn, strikkekafé, omvisning for større grupper eller skoleklasser kan ordnes. Ta kontakt for å avtale et besøk eller om du har tanker om et helt spesielt opplegg. 

Produktene

Noe av fiberen fra kaninene blir sortert ut som ikke egnet til garnproduksjon. Den er gjerne for kort eller litt for mye tovet, men likefullt varm og god. Hos Annas Angora ønsker vi å ta vare på og utnytte ressursene best mulig, og er derfor stadig på jakt etter nye produkter som kan egne seg til denne reste-fiberen.

Ved Kåfjorddalen Ullkarderi får vi hjelp til å blande saueull og angorafiber i store flak. 

Lokale bedrifter som Via Færder på Nøtterøy og Vidaråsen Landsby i Sandefjord samt andre enkeltpersoner hjelper oss å produsere. 

Vi kan tilby ekstra varme innleggssåler i 70%angora /30% ull og herlig myke vevde sengeforleggere/matter i 50%angora /50%ull, i tillegg til diverse småting som nøkkelringer, bordskånere, sitteunderlag og dørmatter. 

IMG_20200102_132430.jpg

Garnet

Annas Angora tilbyr en rekke ulike garntyper, både maskinspunnet og håndspunnet. 

Angorafiberen er særdeles fin, med en diameter helt ned i 10 - 12 micron (1micron=1/1000 mm). Til sammenligning er ull fra vanlig norsk sau ca 32 micron. Det sies at grensen for hva som oppleves som kløende, ligger på rundt 22 micron.

Angorafiberen er hul, noe som gir garnet svært gode varmeisolerende egenskaper, og plagg av angora er betydelig varmere enn plagg av saueull. Mange opplever også at angora har en lindrende effekt på verkende ledd.

Alle kaninene klippes for hånd, og fiberen sorteres nøye. Kun den aller lengste og jevneste fiberen fra ryggen på kaninen blir til eksklusivt garn i 100 % angora. Mykt, varmt, fluffy, slitesterkt og kløfritt.

 

For å tilføre garnet mer hold og spenst, blandes angorafiberen med annen ull. Vi har blandinger med merino, mohair, NKS norsk kvit sau og grå trønder.

Ønsker du et helt spesielt garn som ingen har maken til, må du se nærmere på vårt håndspunnede garn. Her kan du finne godbiter i mange ulike farger og ulike fiberblandinger,  som f. eks angora med silke eller glitrende angelina.

Vi kan karde og spinne spesielle blandinger på bestilling. 

bottom of page